Missie en Visie

Op deze pagina kun je lezen over onze missie en visie met betrekking tot de omgang en training van paarden en op onderwijs

Missie van School voor Mens en Paard

Onze Missie is het overbrengen van kennis met betrekking tot omgang, training, communicatie en bewegingsproblemen. We geloven dat kennis de sleutel is tot begrip, het verfijnen van communicatie en het vergroten van het plezier in de samenwerking tussen ruiter en paard.

Om onze missie verder te brengen de wereld in steunen we Brooke Hospital, die de paarden en werkdieren in Egypte, Pakistan en India ondersteunen en hun eigenaren opleiden in een betere zorg en verdeling van de werklast voor hun paard.

Visie School van Mens en Paard

De School voor Mens en Paard richt zich door middel van het aanbieden van opleidingen op het verspreiden van kennis en vaardigheid in de omgang, training, klassieke rijkunst, revalidatie, beleren en het oplossen van gedragsproblemen.

Door het vergroten van je kennis en vaardigheid kan de harmonie en het plezier in de samenwerking tussen jouw en je paard verder groeien.
Of jouw passie nu recreatief rijden, wedstrijdgericht, klassieke rijkunst of academische rijkunst is!

De gemiddelde leeftijd van het sportpaard in Nederland ligt rond de 7 jaar. Door het vergroten van de kennis en de vaardigheid over het werken met rechtrichtende buigingsarbeid, evenwicht en balans willen we een bijdrage leveren aan het verhogen van de levensduur van het paard.

Hierdoor kan het paard langer in het arbeidsproces blijven en met plezier zijn werk doen.

School voor Mens en Paard wil als training, cursus en opleidingscentrum voor jouw en je paard een omgeving bieden waar je jezelf kan blijven ontwikkelen. Dit vraagt de wil om altijd te blijven leren op alle gebieden. Zowel op het gebied van alles wat met de paardenwereld te maken heeft (communicatie, trainingsmethoden, behandelwijze etc) maar ook zeker op het gebied van zelfontwikkeling zal er een continu leerproces bestaan.

Eerlijk durven kijken naar je eigen aandeel in wat er gebeurd in de relatie met je paard. Verantwoordelijkheid durven nemen en je gedrag aanpassen. Dat laatste is misschien wel de grootste uitdaging en zal veel betekenen voor jouw en je paard!

Visie op onderwijs

Kennis is de toekomst en door het verspreiden van onze kennis willen we een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor zowel jouw als ruiter, als voor de paarden.

De innovatie in in het onderwijs geeft enorme mogelijkheden voor jouw als leerling om het beste uit jezelf en je paard te halen. Inspiratie, de wil om te leren, een positieve mindset en daadkracht zorgt voor (bijna) onbegrensde mogelijkheden.

Door het aanbieden van verschillende opleidingen en modules, zowel online als in de praktijk, kun je zelf kiezen welke manier van leren bij jouw past.

De 2 jarige instructeursopleidingen zijn praktijkgerichte opleidingen op HBO denkniveau. Het zijn particuliere opleidingen, welke zich richten op het volwassen onderwijs. Dit betekent dat je als leerling tijdens de opleiding aangemoedigd word om zelfstandig te denken en te werken. Dit zorgt ervoor dat na het afronden van de opleiding het leerproces niet stopt maar verder gaat!