Rondleiding over het terrein

Benieuwd naar de locatie? Op deze pagina neem ik je mee in een rondleiding over het terrein waar Dressuunatuurlijk en De School voor Mens en Paard gelegen zijn.

DressuurNatuurlijk en de School voor Mens en Paard zijn gevestigd in de Werelderfgoed gemeente Beemster. Centraal gelegen in Noord Holland in de nabijheid van Hoorn, Alkmaar en Amsterdam. Makkelijk bereikbaar via de A7 maar toch erg landelijk gelegen. Het trainingcentrum bevindt zich op een terrein van ruim 3 hectare, omgeven door sloten. Op de locatie zijn naast de paarden nog 7 poezen, 1 varken, 2 schapen en 1 hond aanwezig.

DSC_0691[1]DSC09401[1]

Op het terrein zijn aanwezig: een leslokaal, parkeerplaats, studio om te overnachten, individuele stallen, loopstal voor de eigen paarden, weiland, graspaddocks voor de cursus en trainingspaarden, zandpaddocks, 2 loswerkringen, een rijbak en een overdekte cirkel.

De Stallen

DSC_0741[1]In de grootste schuur op het bedrijf zijn 12 boxen met ieder een eigen zadelkast. Deze stallen zijn bestemd voor de cursus- en trainingspaarden. De eigen paarden staan in de loopstal (achterin de grote schuur). In de kapschuur zijn 6 stallen beschikbaar voor cursus- en trainingspaarden (waaronder 2 hengsten stallen). De stalbedekking is vlas. Andere stalbedekking is mogelijk,graag vanvoren even aangeven en zelf meenemen.

DSC_3145[1]

DSC_0713[1]

Voeding

Het ruwvoer is hooi. In de winter krijgen de paarden 4 x daags ruwvoer en in de zomer indien nodig 3 x daags. Tijdens de cursus en opleidingsweekenden kun je als eigenaar zelf kunt bepalen hoeveel je paard gevoerd krijgt. Wanneer je twijfelt of je paard goed reageert op ander ruwvoer kun je natuurlijk je eigen hooi meenemen.
Krachtvoer voor je paard/pony (brok/muesli) mag je zelf meenemen tijdens de cursus.

Graspaddocks

Er zijn 10 graspaddocks aanwezig waar de cursus- en trainingspaarden overdag op kunnen lopen van mei t/m oktober. In overleg is het vaak mogelijk om bij warme dagen je paard in de nacht buiten te laten staan. Wel graag van te voren even aangeven. De paddocks zijn afgezet met schriklint van 1.40 meter hoog met een tussenruimte van 2 meter. In de winter kunnen bij DressuurNatuurlijk de paarden ook naar buiten. Er zijn 5 gedraineerde zandpaddocks beschikbaar.

Buitenbak en loswerkringen

Er zijn 2 loswerkringen van 15 x 15 meter met veilige omheining aanwezig en een gedraineerde bodem. De verlichte buitenbak van 20 x 40 heeft een gedraineerde bodem met houtsnippers en houten omheining

DSC_0984[1]

Overdekte Cirkel

De oude mestput is verbouwd tot overdekte cirkel. De overkapping heeft een doorsnede van 16 meter en er ligt een goede bodem in van houtsnippers. Een erg fijne ruimte om met slecht weer in te kunnen
werken!

DSC_0677[1]DSC_0739[1]

Lesruimte en kantine

De voormalige kleine stal is verbouwd en ingericht als gezellige theorieruimte/kantine. In deze ruimte worden de theoriegedeelten van de cursussen en de opleiding gegeven. Ook kan je er lezen onder het genot van een kopje thee of koffie; er staan kasten met boeken en tijdschriften. In de kantine is een keuken (met koelkast, gasfornuis en oven) aanwezig.

Achter de lesruimte is een studio voor max 4 personen, waar je tijdens je cursusweekend kunt overnachten tegen een vergoeding van 25,- pp. Er zijn 2 stapelbedden, een bank, tafel en wasbak aanwezig. Helaas geen douche! De overnachting in de studio is niet inbegrepen bij de cursus maar wel bij te boeken. Informeer voor de beschikbaarheid tijdens jouw cursusweekend.

DSC_0723[1]DSC_0714[1]