Cursus Revalidatie van je Paard

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/04/2015 - 12/04/2015
10:00 - 17:00

Locatie
DressuurNatuurlijk

Categorieën Geen Categorieën


button-7

Je merkt dat de beweging van jouw paard is verslechterd in de afgelopen periode. Hij loopt (wat) stijf, houd zijn rug vast, maakt ongelijke passen of loopt misschien zelfs onregelmatig.

Wellicht ben je al een tijd bezig om de oorzaak te achterhalen en kan ook  de dierenarts niets vinden. Wellicht heeft de dierenarts je paard behandeld en het advies gegeven het werk weer rustig op te gaan pakken.

Je weet niet goed hoe je dit nu moet gaan aanpakken. Je bent bang wanneer je zelf met je paard aan het werk gaat dit hem verslechterd. Vaak is het advies meer gericht op de opbouw in minuten bjivoorbeeld  5 minuten stappen, 2 minuten draven, lange stukken rechtuit en langzaam opbouwen.

Echter wordt er vaak niet bij vermeld hòe  je jouw paard zou moeten laten lopen en waar dien je op te letten. Vaak wordt de onregelmatigheid veroorzaakt door overbelasting en dan is de vraag: hoe kun jij dit herstellen zodat je kunt voorkomen dat je paard iedere maand opnieuw behandeld moet worden?

Wanneer je van de dierenarts groen licht hebt gekregen om de training te gaan oppakken maar je wilt graag hulp in hoe je de revalidatietraining van je paard kunt opbouwen dan kan deze cursus je daarbij helpen. Je leert hoe je jouw paard kunt trainen om zijn beweging weer te verbeteren en welke trainingsonderdelen je het beste voor jouw paard kunt inzetten.

Wat gaan we doen in dit cursus:

  • samen met een dierenarts/chiropractor maken we op de eerste dag een bodyscan en beweginsanalyse van jouw paard om te kijken waar de verstoring in zijn bewegingspatroon vandaan kan komen
  • je leert te zien hoe je paard zijn balans en evenwicht gebruikt, waardoor de beweging niet optimaal is
  • je leert hoe je dit kunt beïnvloeden in het werk
  • je leert ondersteunende technieken om je paard te helpen zijn lichaam beter te gaan gebruiken
  • we maken op de eerste en laatste dag video opnames van de beweging van je paard welke je mee naar huis krijgt
  • je leert om de keuze van je trainingsonderdelen en de opbouw aan te passen aan de mogelijkheden van je paard

Deze cursus is bedoeld om je te leren je paard te helpen zijn beweging te verbeteren door gerichte training. Wil jij graag:

  • met goed vertrouwen kunnen werken aan de training van je paard?
  • weer plezier krijgen in het werk omdat je ziet dat je paard per training verbeterd?
  • het gevoel hebben dat je sàmenwerkt met de behandelaar van je paard, omdat jouw training de behandeling ondersteund?
  • zien dat jouw paard zijn plezier in het werk weer terug krijgt?

Dan mag je deze cursus niet missen!

De cursus Revalidatie wordt gegeven op 9, 10, 11 en 12 april en op 10,11,12 en 13 september 2015.  Je investering voor deze vier dagen is 495,-. Dit is inclusief stalling, paddock, ruwvoer voor je paard en lunch (voor jou).

Belangrijk! Het is een vereiste dat je paard voordat je deelneemt aan deze cursus nagekeken is en/ of behandeld door een dierenarts/ osteopaat of kliniek en dat je groen licht hebt om met je paard aan het werk te gaan.

button-7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *