Online Instructeursopleidingen

Online Instructeursopleidingen

KLIK OP DE AFBEELDING

Online Jaaropleidingen voor eigenaren

KLIK OP DE AFBEELDING

Over School voor Mens en Paard

Onder de naam School voor Mens en Paard bieden we meerdere online opleidingen aan voor (toekomstige) instructeurs en eigenaren.

In januari 2010 is de School voor Mens en Paard gestart, een initiatief van training en opleidingscentrum DressuurNatuurlijk. DressuurNatuurlijk/ School voor Mens en Paard is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

De School voor Mens en Paard biedt opleidingen voor CRKBO_Instellingeigenaren, (toekomstige) trainers en instructeurs.

We combineren natural horsemanship (communicatie, timing en feeling) met de academische rijkunst / klassieke rijkunst (de harmonie tussen ruiter en paard bevorderen, met als doel een buigzaam, soepel, krachtig en gezond paard.)

Daarbij zijn we van mening dat alleen een paard wat mentaal en fysiek gezond is, met plezier zijn werk kan doen.

IMG_0445
De opleiding heeft mij heel veel gebracht,zowel op persoonlijk als proffesioneel gebied,kennis over gedrag en trainen van paarden in de breedste zin! gereedschapskist is goed gevuld
Antoinette Rutte

Bij alle diensten die we aanbieden gaan we uit van de volgende 5 basis principes:

  • een paard heeft altijd een reden voor het  gedrag wat hij vertoond, het is aan ons om uit te zoeken wat de oorzaak is
  • op het moment dat er storing in de communicatie is zullen we de vraag anders moeten stellen
  • we willen zo zacht mogelijk werken maar zijn in ons streven daarnaar zo duidelijk als dat nodig is
  • minder is meer
  • geweld begint waar kennis ophoud

Missie van School voor Mens en Paard

Onze Missie is het overbrengen van kennis met betrekking tot omgang, training, communicatie en bewegingsproblemen. We geloven dat kennis de sleutel is tot begrip, het verfijnen van communicatie en het vergroten van het plezier in de samenwerking tussen ruiter en paard.

Visie School van Mens en Paard

De School voor Mens en Paard richt zich door middel van het aanbieden van opleidingen op het verspreiden van kennis en vaardigheid in de omgang, training, klassieke rijkunst, revalidatie, beleren en het oplossen van gedragsproblemen.

Door het vergroten van je kennis en vaardigheid kan de harmonie en het plezier in de samenwerking tussen jouw en je paard verder groeien.
Of jouw passie nu recreatief rijden, wedstrijdgericht, klassieke rijkunst of academische rijkunst is!

De gemiddelde leeftijd van het sportpaard in Nederland ligt rond de 7 jaar. Door het vergroten van de kennis en de vaardigheid over het werken met rechtrichtende buigingsarbeid, evenwicht en balans willen we een bijdrage leveren aan het verhogen van de levensduur van het paard.

Hierdoor kan het paard langer in het arbeidsproces blijven en met plezier zijn werk doen.

School voor Mens en Paard wil  voor jouw en je paard de mogelijkheid bieden waar je jezelf kan blijven ontwikkelen. Dit vraagt de wil om altijd te blijven leren op alle gebieden. Zowel op het gebied van alles wat met de paardenwereld te maken heeft (communicatie, trainingsmethoden, behandelwijze etc) maar ook zeker op het gebied van zelfontwikkeling zal er een continu leerproces bestaan.

Eerlijk durven kijken naar je eigen aandeel in wat er gebeurd in de relatie met je paard. Verantwoordelijkheid durven nemen en je gedrag aanpassen. Dat laatste is misschien wel de grootste uitdaging en zal veel betekenen voor jouw en je paard!

Visie op onderwijs

Kennis is de toekomst en door het verspreiden van onze kennis willen we een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor zowel jouw als ruiter, als voor de paarden.

De innovatie in in het onderwijs geeft enorme mogelijkheden voor jouw als leerling om het beste uit jezelf en je paard te halen. Inspiratie, de wil om te leren, een positieve mindset en daadkracht zorgt voor (bijna) onbegrensde mogelijkheden. In  2019 zijn we van praktijkopleiding overgestapt naar volledige online opleidingen.

Door het aanbieden van verschillende (instructeurs)opleidingen online, kun je thuis in je eigen omgeving en in je eigen tempo werken aan de je ontwikkeling.