Rondleiding over het terrein

Benieuwd naar de locatie? Op deze pagina neem ik je mee in een rondleiding over het terrein waar Dressuunatuurlijk en De School voor Mens en Paard gelegen zijn.

DressuurNatuurlijk en de School voor Mens en Paard zijn gevestigd in de Werelderfgoed gemeente Beemster. Centraal gelegen in Noord Holland in de nabijheid van Hoorn, Alkmaar en Amsterdam. Makkelijk bereikbaar via de A7 maar toch erg landelijk gelegen. Het trainingcentrum bevindt zich op een terrein van ruim 3 hectare, omgeven door sloten. Op de locatie zijn naast de paarden nog 5 poezen & 2 honden aanwezig.

Op het terrein zijn aanwezig: een leslokaal, parkeerplaats, individuele stallen, loopstal voor de eigen paarden, weiland, graspaddocks voor de trainingspaarden, zandpaddocks, 1 loswerkring, een rijbak en een overdekte cirkel.

De Stallen

DSC_0741[1]In de grootste schuur op het bedrijf zijn 6 boxen met ieder een eigen zadelkast. Deze stallen zijn bestemd voor de cursus- en trainingspaarden. De eigen paarden staan in de loopstal (achterin de grote schuur). In de kapschuur zijn 6 stallen beschikbaar voor cursus- en trainingspaarden (waaronder 2 hengsten stallen). De stalbedekking is vlas.

DSC_3145[1]

DSC_0713[1]

Voeding

Het ruwvoer is voordroog. In de winter krijgen de paarden meerdere keren per dag ruwvoer en in de zomer staan ze in principe voornamelijk op het gras. Tijdens de cursus en opleidingsweekenden kun je als eigenaar zelf kunt bepalen hoeveel je paard gevoerd krijgt. Wanneer je twijfelt of je paard goed reageert op ander ruwvoer kun je natuurlijk je eigen hooi meenemen.
Krachtvoer voor je paard/pony (brok/muesli) mag je zelf meenemen tijdens de cursus.

Graspaddocks

Er zijn 5 graspaddocks aanwezig waar de trainingspaarden overdag op kunnen lopen van mei t/m oktober. Paarden voor cursus / opleiding verblijven op de zandpaddocks omdat deze in principe niet langer dan een paar dagen blijven.
De paddocks zijn afgezet met schriklint van 1.40 meter hoog met een tussenruimte van 2 meter. In de winter kunnen bij DressuurNatuurlijk de paarden ook naar buiten. Er zijn meerdere gedraineerde zandpaddocks beschikbaar.

Buitenbak en loswerkringen

Er is 1 loswerkring van 15 x 15 meter met veilige omheining aanwezig en een gedraineerde bodem. De verlichte buitenbak van 20 x 40 heeft een gedraineerde bodem met houtsnippers en houten omheining

DSC_0984[1]

Overdekte Cirkel

De oude mestput is verbouwd tot overdekte cirkel. De overkapping heeft een doorsnede van 16 meter en er ligt een goede bodem in van houtsnippers. Een erg fijne ruimte om met slecht weer in te kunnen werken!

DSC_0677[1]DSC_0739[1]

Lesruimte en kantine

De voormalige kleine stal is verbouwd en ingericht als gezellige theorieruimte/kantine. In deze ruimte worden de theoriegedeelten van de cursussen en de opleiding gegeven. Ook kan je er lezen onder het genot van een kopje thee of koffie; er staan kasten met boeken en tijdschriften. In de kantine is een keuken (met koelkast, gasfornuis en oven) aanwezig.

Er is een 4 persoons studio en 2 persoons chalet aanwezig op het bedrijf die bij ons beschikbaar zijn voor de verhuur. Mocht je hier gebruik van willen maken kun je contact opnemen.

DSC_0723[1]DSC_0714[1]