School voor Mens en Paard

In januari 2010 is de School voor Mens en Paard gestart, een initiatief van training en opleidingscentrum DressuurNatuurlijk  in de Westbeemster (Noord-Holland). DressuurNatuurlijk/ School voor Mens en Paard is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

De School voor Mens en Paard biedt praktijkopleidingen voor CRKBO_Instellingeigenaren, (toekomstige) trainers en instructeurs.

We combineren natural horsemanship / freestyle (communicatie, timing en feeling) met de academische rijkunst / klassieke rijkunst (de harmonie tussen ruiter en paard bevorderen, met als doel een buigzaam, soepel, krachtig en gezond paard.)

Daarbij zijn we van mening dat alleen een paard wat mentaal en fysiek gezond is, met plezier zijn werk kan doen.

IMG_0445
De opleiding heeft mij heel veel gebracht,zowel op persoonlijk als proffesioneel gebied,kennis over gedrag en trainen van paarden in de breedste zin! gereedschapskist is goed gevuld
Antoinette Rutte

Bij alle diensten die we aanbieden gaan we uit van de volgende 5 basis principes:

  • een paard heeft altijd een reden voor het  gedrag wat hij vertoond, het is aan ons om uit te zoeken wat de oorzaak is
  • op het moment dat er storing in de communicatie is zullen we de vraag anders moeten stellen
  • we willen zo zacht mogelijk werken maar zijn in ons streven daarnaar zo duidelijk als dat nodig is
  • minder is meer
  • geweld begint waar kennis ophoud

Er zijn verschillende (instructeurs)opleidingen die je  bij ons kunt volgen. Je kunt zelf kiezen welke bij je past:

Twee jarige Instructeursopleiding Natural Horsemanship
Omgang, gedrag, leiderschap en samenwerken vanuit het oogpunt van je paard.In deze twee-jarige Natural Horsemanship opleiding staat het samenwerken met je paard centraal. Wil jij ook lesgeven en trainen vanuit begrip in plaats vanuit dwang? Dan is dit je kans om vanuit je passie je werk te maken!  

 

 

Twee jarige Instructeursopleiding Klassieke Rijkunst
Kun jij ook zo genieten van een sierlijk bewegend paard? Wanneer je merkt in je training dat je paard sterker wordt, de bewegingen soepeler en je paard mentaal groeit door je training? Dressuur staat voor het fysiek ontwikkelen in harmonie van je paard. De kennis die hiervoor nodig is leer in deze opleiding.  

 

Blog

Marielle Snijders

Richting bepalen geeft vertrouwen Geschreven door Marielle Renckens www.natuurlijkkindenpaard.nl Om een juiste beslissing te nemen, stel jezelf deze vraag: Welke weg brengt mij dichter bij mijn doel en welke weg voert mij er juist bij vandaan? Soms weten we niet wat we moeten doen, welke beslissing we moeten nemen en welke weg we in moeten slaan. […]

Nieuws

Marielle Renckens, (oud)leerling en oprichtster van dit super mooie initiatief kan op deze manier nog meer kinderen op een speelse, vriendelijke en respectvolle manier laten kennismaken met de paarden. De nieuwe leslocatie is op de holistische praktijk voor dieren Den Hoek in de Bilt. Benieuwd naar de Stichting? Kijk op www.natuurlijkkindenpaard.nl voor de denkwijze en missie […]