Wie zijn wij?

Astrid - Tonette

Astrid vd Ploeg heeft DressuurNatuurlijk opgericht in 2004. Van 2004 tot 2019 lag de nadruk op lessen, cursussen, trainingspaarden en de instructeursopleidingen op basis van Natural Horsemanship en Klassieke Rijkunst. De trainingslocatie was gevestigd in de Westbeemster. In 2019 is gekozen om alle aandacht te gaan richten op het ontwikkelen van online trainingen, cursusen en instructievideo’s.

Werkwijze

We werken op een diervriendelijke wijze, waarbij rekening gehouden wordt met het paard als vluchtdier, kuddedier en prooidier. Niet enkel in de training maar ook in de wijze waarop de paarden gehuisvest worden, waarbij er rekening gehouden wordt met de veiligheid en het tijdelijke karakter van het verblijf van de paarden. Tijdens de trainingen en opleidingen werken we met een lang termijn plan. Dat betekent dat je tijd, aandacht en structuur aanbrengt in de training van jou en je paard. Alle bouwstenen hebben een functie en samen zorgen ze ervoor dat je samen met je paard met plezier naar je doel toe werkt.

Missie & visie

Onze Missie is het overbrengen van kennis met betrekking tot omgang, training, communicatie en bewegingsproblemen. We geloven dat kennis en inzicht de sleutels zijn tot begrip, het verfijnen van communicatie en het vergroten van het plezier in de samenwerking tussen ruiter en paard.

DressuurNatuurlijk richt zich op het verspreiden van kennis en vaardigheid in de omgang, training, klassieke rijkunst, revalidatie, beleren en het oplossen van gedragsproblemen. Dit doen we door het aanbieden van opleidingen. Door mee te groeien in de nieuwste onderwijstechnieken willen we het leren voor jou als student nog makkelijker en aantrekkelijker maken.

De 5 basis principes van DressuurNatuurlijk:

  1. Een paard heeft altijd een reden voor het gedrag wat hij vertoond. Het is aan ons om uit te zoeken wat de oorzaak is.
  2. Op het moment dat er storing in de communicatie is, zullen we de vraag anders moeten stellen
  3. We willen zo zacht mogelijk werken maar zijn in ons streven zo duidelijk als dat nodig is.
  4. Minder is meer
  5. Geweld begint waar kennis ophoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *